Analyse

Horeca Consult

Als extern horeca consultant kan ik nauw betrokken worden bij de analyse van uw zaak en toch een objectief beeld geven. Op basis van een korte of uitgebreide doorlichting van uw zaak, kan ik u een advies op maat geven waar u actief mee aan de slag kan.

Analyse

  • Algemeen
  • Alleen zaal
  • Alleen keuken

Werkwijze

  • Ondersteuning voor start-ups
  • Tafel organisatie
  • Werk vereenvoudiging
  • Crisimanagment voor horeca in moeilijkheden
  • Horeca monitoring

Zaal

De zaal is het visitekaartje van uw zaak, het is de eerste indruk die uw klanten ervaren en het is het laatste wat ze zien voor ze bij u vertrekken. Klanten nemen hun tijd om elk hoekje en kantje van uw zaak in zich op te nemen. De sfeer die in uw zaal wordt gecreëerd, is allesbepalend voor de totaalbeleving van uw klant. Het oog zal mee de smaak en de welwillendheid van uw klant bepalen.

Hoe lekker, vers en uitgepuurd een gerecht ook is, als de beleving en de warmte er niet zijn, zullen smaken vervagen en niet meer tot hun recht komen.

Naast inrichting en aankleding bepaalt ook de vriendelijkheid van uw zaalpersoneel mee hoe uw restaurant ervaren wordt.

  • Tafelschikking
  • Zaal organiseren
  • Walkthrough
  • Werking
  • Hospitality
  • Totaalbeleving
  • Netheid

Keuken

Uiteraard komen we in de eerste plaats naar een HORECA zaak om er gezellig te tafelen of ontspannen iets te drinken. Daarom is het belangrijk dat er goed over smaken nagedacht wordt. Wat willen we creëren en hoe pakken we dat aan. Bij het juist combineren van smaken, kan de beleving van een gerecht naar een hoger niveau getild worden.

Samen met u bekijken we kritisch uw kaart waarbij we variatie, foodcost en stijl extra in het oog willen houden. Het gaat hem niet op de kwantiteit, samen met u kiezen we de kaart van de kwaliteit.

  • Smaak analyse
  • HACCP
  • Werking
  • MEP
  • Netheid
  • Foodcost
  • Walkthrough dienst
  • Keukenstijl
  • Gerechten
  • Menukaart

Secret visit

Om echt te kunnen weten hoe uw zaak ervaren wordt, organiseert Horeca Consult ook secret visits. Zowel u als uw team zijn niet op de hoogte van onze komst, alleen zo kunnen we echt geknipt advies geven en do’s en don’ts blootleggen. Het is normaal dat u, na al die jaren, niet meer ziet wat veranderd kan worden en hoe u uw zaak kunt upgraden. Ook hier kan ik als consultant een uitkomst bieden.

Na onze secret visit nemen we uitgebreid de tijd om zaal, keuken, sfeer, beleving, hospitality onder de loep te nemen.

Quick scan

Wilt u uw horecazaak snel nieuw leven inblazen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze Horeca Quick Scan bieden wij u een antwoord op heel wat prangende topics. Hier volgt een greep uit de waaier aan vragen die wij voor u op tafel zullen leggen en bespreekbaar zullen maken:
– Wat kan ik anders doen?
– Wat heb ik geleerd in de voorbije periode?
– Hoe zag mijn cashflow eruit in de voorbije periode?
– Waar zitten de sterktes die ik zeker kan behouden?
– Welke minimale ingrepen kunnen mijn zaak verbeteren?
 
Deze vragen zullen wij telkens betrekken op 20 verschillende punten zodat u een volledig zicht heeft op de grote en eveneens kleine aspecten van uw zaak. We gaan geen enkel thema uit de weg.
 
Een greep uit onze Horeca Quick Scan:
 
Uw aanbod
Inrichting
Keukenorganisatie
Personeelsplanning
Communicatie
Kosten`
Samenwerking

Coaching & Opleiding

Het moeilijkste aan een zaak runnen, is op tijd aan zelfreflectie doen. We zetten liever oogkleppen op en blijven gestaag verder doen. Daarom is het advies inwinnen van een onafhankelijk consultant een grote meerwaarde voor uw zaak. Met een jarenlange ervaring in diverse horecazaken kan mijn expertise u helpen om uw organisatie te optimaliseren maar evengoed kan ik u tips geven die de groepsdynamiek binnen uw team upgraden.

Mocht u nog twijfelen, deze pijlers zijn voor Horeca Consult een absolute prioriteit in ons coachingproces:

  • Groei in organisatie: verbeterde teamspirit en gemotiveerde mensen brengen meer winst.
  • Een diepgaande training: aangepaste workshops  voor uzelf en uw team.
  • Een klankbord: een veilige omgeving om uw vragen en ideeën af te toetsen.
  • De realiteit: de eerlijke, maar soms harde waarheid.

 

Horeca Consult is een bedrijf met een jarenlange praktijkervaring. Daardoor krijgen wij snel inzicht in uw zaak en waar grote en kleine veranderingen opportuun kunnen zijn. Samen met u beslissen we welke veranderingen u wel en niet wil implementeren en dankzij onze relaties en knowhow kunnen we vrij snel schakelen om de doelstellingen die u wenst zeker te bereiken.

Uiteraard doen we dit steeds in volledige openheid en samen met u.

Uw ziel staat centraal in uw zaak.

Overname advies

U wil uw zaak overlaten of verkopen?

De beslissing om uw horecazaak over te laten, gaat meestal niet over één nacht ijs. Wellicht zijn er maanden van twijfels en vragen aan voorafgegaan vooraleer u daadwerkelijk de knoop hebt doorgehakt. Als u uw zaak wilt overlaten, dan is het belangrijk dat u een kritische blik werpt op de werking van uw bedrijf. Is uw horcazaak verkoopsklaar?

Horeca Consult kan u helpen in het klaarmaken van uw zaak voor een eventuele verkoop of overname. Wij maken een stappenplan op maat van uw zaak dat u kan begeleiden in het vinden van de juiste overnemer.

Vraagt u zich af wat wij meer kunnen bieden dan een klassieke makelaar? Horeca Consult kijkt verder dan de verkoop alleen. Wij hebben de juiste expertise in huis, we kennen het belang van de ziel die in een horecazaak wordt gelegd en willen die ten allen tijde behouden. Zo komt er achteraf geen slecht gevoel naar boven bij u of de overnemers.

Wij geven alleen advies en staan u bij zodat u in alle rust de onderhandelingen kunt aanvatten. Wij zijn geen verkoopkantoor, dus hebben wij geen rechtstreeks belang bij de daadwerkelijke verkoop van de zaak. Wij helpen u bij het voorbereiden van de overnamedossiers zodat u in alle gemoedsrust de onderhandelingen kan aanvatten.

Contacteer ons

Horeca Consult